Del på Facebook
Del på e-post

Gruppereiser til Praha

Praha er en av de vakreste, mest spennende og populære storbyene i Europa. Den vakre arkitekturen, de mange severdighetene og den magiske atmosfæren gjør at mange aldri får nok av den.

Den tjekkiske hovedstaden er delt i to av elven Moldau, og den godt bevarte eldre bebyggelsen gjør at den er oppført på UNESCOs verdensarvliste.
I Gamlebyen kan man nyte et yrende byliv, koselige restauranter, kafeer og vakker arkitektur. På torget, og i gatene rundt, finner man utallige gave- og souvenirbutikker. Det er her de fleste turister kjøper tsjekkisk krystall til en rimelig pris.
Den historiske Karlsbroen var i tidligere tider det viktigste båndet for å knytte Gamlebyen sammen med området rundt Prahaborgen (Lillesiden) og landsbygden. Broen ble påbegynt allerede i 1357, og er en av verdens vakreste.
Når den astronomiske klokke på det gamle rådhuset i Gamlebyen slår timeslaget, åpnes to luker over klokken hvor apostlene til Jesus passerer forbi innenfor. Dette er en populær attraksjon for turister som samler seg i hundretall foran klokketårnet i minuttene før timeslaget.

Andre store attraksjoner er hovedbygningen til Nasjonalmuseet og St. Vitus-katedralen - den største i Tsjekkia, og et eksempel på gotisk arkitektur på sitt beste.
Det finnes mye god mat i Praha, og prisene er det ikke mange som blir skremt av. Byen er også perfekt for de som elsker kjøtt. Man må også smake på ølet - det er rett og slett tradisjon.
Den korte avstanden fra Norge og det fornuftige prisnivået har gjort Praha til et populært reisemål både for familieferier, ovale helger og aktive ferier året rundt.
Portal Travel, Markensgate 8, 4611 Kristiansand S (Inngang fra Dronningens gate)
E-post: post@portaltravel.no
Telefon: +47 908 14 319

IATA RGF Meld deg på nyhetsbrev

Facebook

Ved bruk av denne nettsiden samtykker du til cookies fra Google Analytics