Del på Facebook
Del på e-post

Gruppereiser til Berlin

Berlin er etter murens fall i 1989 blitt en av Europas mest spennende storbyer og et populært reisemål også for nordmenn.
Blant de mest kjente attraksjonene er triumfbuen Brandenburger Tor, berlinmuren, riksdagsbygningen, Berliner Dom (Tysklands største kirke), det 368 meter høye tv-tårnet og dyreparken " Zooloischer Garten " som er en av Europas største med sine mer enn 14.000 dyr.

Museumsinsel («museumsøya») er verdens største museumskompleks og finnes på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Komplekset ligger på en liten øy i elva Spree, og inkluderer Pergamonmuseet, Altes Museum, Neues Museum, Alte Nationalgallerie og Bodemuseum. Like ved ligger også Berliner Dom og parkområdet Lustgarten.
Berlin tilbyr noen av Europas beste shoppingmuligheter. Er man på jakt etter mote, antikviteter eller møbler, så har den tyske hovedstaden det du leter etter.
Den 3,5 kilometer lange Friedrichstrasse er den mest legendariske gaten i byen. Her finnes elegante butikker og det store kjøpesenteret Galeries Lafayette. Men det er i Kurfürstendamm du finner det livligste shoppingområdet.
Det nye, fem etasjer høye kjøpesenteret Alexa er også verdt et besøk. Her finnes 180 butikker som selger moteklær, skjønnhetsprodukter, elektronikk og mye annet. Potsdamer Platz Arkaden er også et kjøpesenter som tilbyr alle slags butikker og restauranter.

Berlin har et bredt spekter av barer, nattklubber, ølstuer og restauranter, som tilbyr mat fra alle verdenshjørner. I bydelen Prenzlauer Berg spiser du frokost sammen med lokalbefolkningen på restauranten Anna Blume.
Tyskerne er et øldrikkende folk. Bare i Berlin alene finnes det tre store bryggerier, og av øltyper finner man alt fra maltøl, til pilsner, til lager og dark pale - for å nevne noe.
Berlin er også hjembyen til fotballklubben Hertha BSC Berlin -  hvor nordmennene Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein spiller. Hjemmebanen heter Olympiastadion og ble bygget til sommer-OL i 1936. Den har i dag en kapasitet på 76.000 tilskuere.
Portal Travel, Markensgate 8, 4611 Kristiansand S (Inngang fra Dronningens gate)
E-post: post@portaltravel.no
Telefon: +47 908 14 319

IATA RGF Meld deg på nyhetsbrev

Facebook

Ved bruk av denne nettsiden samtykker du til cookies fra Google Analytics